top of page

Mobiliteit in Malle - inzicht

In Malle is er de afgelopen jaren heel wat te doen geweest rond mobiliteit. Het kruispunt in Oostmalle dat vastloopt, de mogelijke omleidingsweg, moordstrookjes enzoverder. Er is nog veel werk aan de winkel, en daar kunnen verkeerstelramen bij helpen.


De gemeente Malle ligt op een drukke gewestweg die Antwerpen met Turnhout verbindt. Dat maakt dat verschillende vormen van vervoer onze gemeente doorkruisen. De dag van vandaag zijn er heel wat mobiliteitsproblemen in de gemeente: ontoereikende fietspaden, files op kruispunten, doorkruisend vrachtvervoer, onveilige oversteekplaatsen enzoverder.


Om de verschillende mobiliteitsproblemen aan te pakken, maakt de huidige meerderheid een mobiliteitsplan op. Progressief Malle stelde op de gemeenteraad van januari voor om problemen eerst in kaart te brengen, alvorens ingrijpende beslissingen te nemen. Het in kaart brengen van verschillende vormen van mobiliteit kan namelijk erg veel interessante inzichten opleveren.


In Zandhoven maakt men bijvoorbeeld gebruik van verkeerstelramen. Verkeerstelramen zijn apparaten die aan het raam worden bevestigd en passerende auto’s, fietsers, voetgangers en vrachtwagen in kaart brengt. Op die manier krijg je voortdurend informatie over verkeersbewegingen in verschillende straten. De gegevens kunnen leiden tot gerichte acties die bovendien ook kunnen worden geëvalueerd. Ook (h)eerlijk Zoersel heeft twee apparaten in bezit om uit te lenen aan inwoners en zo concrete voorstellen te kunnen doen op de gemeenteraad.


Een verkeerstelraam kost €83,5 per stuk. Een kleine kost die erg veel interessante informatie kan opleveren. De verschillende invalswegen van Malle in kaart brengen, kan leiden tot maatregelen op vlak van verkeersveiligheid, luchtvervuiling of sluipwegen.


De gemeente Malle is voorlopig niet van plan om te werken met verkeerstelramen of alternatieven om het verkeer in kaart te brengen. Het mobiliteitsplan zal dus niet gebaseerd zijn op concrete tellingen en inzichten. Jammer!


Meer informatie: https://telraam.net/Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page