top of page

Noodfonds geeft €171 000 euro aan Malse sport-, cultuur- en jeugdverenigingen

Bijgewerkt op: 4 jun. 2020

De Vlaamse Regering besliste op 2 juni om het noodfonds tot 265 miljoen euro te verhogen. Een derde van het geld wordt verdeeld over steden en gemeenten om sport-, cultuur- en jeugdverenigingen te steunen. De Vlaamse Regering geeft aan dat lokale overheden een beter zicht hebben op de noden van de verenigingen.


Malle is een gemeente met een groot aanbod aan verenigingen en dat bewijst de verenigingengids. Dagelijks zetten honderden vrijwilligers zich in om jong en oud te laten bewegen, beleven, ontspannen en plezier maken. “Een enorme troef”, aldus Alex Van Loon, voorzitter van Progressief Malle. “Hun creativiteit in tijden van Corona bewijst dat.” Heel wat Malse verenigingen hebben tijdens de Corona-crisis niet stilgezeten. Jeugdverenigingen organiseerden online activiteiten en zoektochten, jeugdhuizen gaven online feestjes en sportverenigingen zorgden voor challenges op Facebook en oefenschema’s op maat. Met mondjesmaat starten de verenigingen nu hun werking opnieuw op. Met respect voor de opgelegde regels, zoals 1,5m afstand houden, worden grasvelden, skatepleinen, straten en pleinen ten volle benut. Van Loon: “Niet altijd eenvoudig, zonder faciliteiten zoals een beschikbaar toilet.”


“Malle zou naar verluid meer dan €171 000 ontvangen uit het noodfonds. Een aanzienlijk bedrag dat voor vele verenigingen meer dan welkom is”, vult Sascha Vermeylen aan. De vraag is op welke manier dit bedrag wordt verdeeld en hoe noden worden blootgelegd. Sascha Vermeylen: “Met het oog op de toekomst kan het al een grote stap vooruit zijn om te investeren in watertaps in de sporthal, lokalen van de jeugdbeweging en andere ontspanningsruimten. Het is niet alleen corona-proof maar vermindert ook het gebruik van plastic flessen, zet aan tot het drinken van water en bevordert de gelijkheid.”


Bovendien besliste de veiligheidsraad dat de verschillende kampen in de zomer mogen doorgaan mits het volgen van bepaalde regels. “We kunnen ons voorstellen dat niet elke vereniging is voorzien op het indelen van bubbels met de nodige faciliteiten. Denk maar aan de mogelijke nood aan extra tenten, kook- en sportmateriaal. “Een uitgelezen kans om de adviesraden ten volle te betrekken”, zegt Kay Tomboy. Malle heeft veel adviesraden, zoals een jeugdraad, sportraad en seniorenadviesraad. Tomboy: “Ze barsten vaak van de ideeën en voorstellen maar zien slechts weinig structurele en langdurige veranderingen.”


(c) Basket Malle zet met het oog op blessurepreventie de trainingen verder in open lucht o.l.v. All-ine Workouts.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page